Menu

Fondue party

30.6.2015 - Párty
Fondue party
fondue1

Klasické sýrové fondue

Už vás nebaví grilování a vymýšlení dalších variací? Chcete se bavit s přáteli a ne pořád postávat u grilu a hlídat správnou teplotu? Pak je fondue to pravé pro vás! Fondue pochází za Savojska a Švýcarska a původně označovalo pouze sýrové fondue. Vy si ale můžete připravit i masové, zeleninové nebo sladké čokoládové fondue.

Jak na to?

Princip fondue spočívá v tom, že se všechny suroviny podávají na stůl ještě syrové (nehotové). Každý stolovník si pak připravuje pokrm podle své chuti. Na sýrové fondue budete potřebovat speciální hrnec z kameniny a malý lihový hořák. V hrnci je rozpuštěný sýr, který může být různě ochucený. Do něj se namáčejí kousky pečiva nebo brambor. Na masové fondue je potřeba kovová nádoba a lihový hořák. V nádobě se rozehřeje olej a do něj se namáčí kousky masa nabodnuté na speciálních vidličkách. Maso můžete různým způsobem naložit, fantazii se meze nekladou. K masu se také podávají různé druhy dipů. Takovýmto způsobem můžete připravit i zeleninu. Děti jistě budou nadšené čokoládovými fondue. V nádobě rozpustíme hořkou nebo mléčnou čokoládu, do které se namáčí kousky ovoce. Lihový hořák není potřeba, pokud čokoláda začne tuhnout, je možné ji přihřát na plotně.

fondue2

Děti určitě nadchne čokoládové fondue

Sadu na fondue snadno seženete na internetu nebo ve specializovaném obchodě. Neváhejte tedy a zkuste fondue. Jistě pak budete za hvězdu večera!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *